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A cadeia produtiva do frango de corte no Brasil e na Argentina. Infoteca-e
CANEVER, M. D.; TALAMINI, D. J. D.; CAMPOS, A. C.; SANTOS FILHO, J. I. dos.
O desenvolvimento da agroindustria avicola brasileira e argentina; A agroindustria avicola no Brasil; A agroindustria avicola na Argentina; A teoria competitiva e o modelo de "Porter"; Evolucao da teoria competitiva; O modelo competitivo de "Porter" na agroindustria do frango de corte; Os determinantes da competitividade da agroindustria avicola brasileira e argentina; Condicoes de demanda; As interrelacoes da demanda; Estrategias mercadologicas e composicao da demanda; Condicoes de fatores; Custos de producao do frango vivo; As condicoes de fatores de maior importancia na producao do frango vivo; Instalacoes e equipamentos; Cama; Graos; Recursos energeticos; Mao-de-obra; Transportes; Industrias correlatas e de apoio; Material genetico; Produtos...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Broiler; Production; Economy.; Economia; Frango de Corte; Produção.; Argentina; Brazil; Poultry..
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433669
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Anais. Infoteca-e
SIMPÓSIO INTERNACIONAL ACAV-EMBRAPA SOBRE NUTRIÇÃO DE AVES, 1., 1999, Concórdia..
Pontos criticos do controle de qualidade em fabricas de racao - uma abordagem pratica; Desenvolvimento e aplicacao de modelos de crescimento para frangos de corte; Graos de calor agregado na producao de racoes para aves; Terapias nutricionais para aumentar a producao avicola durante periodos estressantes de alta humidade e altas temperaturas ambientais; Variabilidade de alimento e dos ingredientes do alimento: impacto na performance de frangos e corte e lucro; Tendencias em nutricao de aves; Nutricao de aminoacidos para frangos de corte: ciencia e realidade comercial; Impacto da temperatura elevada nos requerimentos de aminoacidos essenciais para frangos de corte e rendimento de carne na carcaca; Enzimas na nutricao de aves.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave; Congresso; Meeting.; Nutrição.; Poultry.; Nutrition.
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/436985
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Anais... Infoteca-e
SIMPÓSIO SOBRE RESÍDUOS DA PRODUÇÃO AVÍCOLA, 2000, Concórdia, SC..
Planejamento da atividade avicola visando qualidade ambiental; Controle de moscas e cascudinhos: desafios na producao agricola; Aproveitamento de residuos da industria avicola para producao de biogas; Utilizacao da cama de frango na alimentacao de bovinos; Qualidade microbiologica e prevalencia de salmonella no processo de tratamento de efluentes de abatedouros avicolas; poultry diet manipulation to teduce output of pollutants to environment.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave; Production; Residues; Quality.; Indústria; Meio Ambiente; Produção; Qualidade; Resíduo.; Environment; Industry; Poultry..
Ano: 2000 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/437526
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Anais. Infoteca-e
SIMPOSIO SOBRE AMBIENCIA, SANIDADE E QUALIDADE DA CARCACA DE FRANGOS DE CORTE, 1997, Concordia, SC..
Respostas fisiologicas de frangos de corte criados em alta densidade; Aspectos sanitarios de criacao em altas densidades; Fundamentos de ventilacao em galpoes avicolas; Desempenho e viabilidade economica da criacao de frangos de corte em alta densidade; Barreiras sanitarias na comercializacao de carnes de aves; O controle das salmonelas na cadeia produtiva avicola; Tecnicas de biologia molecular no diagnostico de doencas de aves; Falhas de vacinacao: o problema das cepas mutantes; Use of energy and water in processing plants; Commercial implementation of postmortem electrical stimulation; The influence of floock management on broiler carcass quality; Carbon dioxide stunning of poultry; Stress factors of the period prior to slaughter and effect on the...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Sanidade; Congresso; Disease; Carcass.; Carcaça; Frango de Corte; Meio Ambiente.; Environment; Poultry..
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433401
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Anais. Infoteca-e
SIMPÓSIO INTERNACIONAL ACAV-EMBRAPA SOBRE NUTRIÇÃO DE AVES, 2., 2001, Concórdia..
Aspectos tecnicos e economicos da utilizacao de sub-produtos de origem animal na alimentacao de frangos de corte; Fundamentacoes para a nutricao diferenciada de linhagens de frangos de corte; Improvement of incubation egg quality by nutrition; Impact of ambient temperature on amino acid exigency and carcass composition in broilers; Relationship between nutrition and the immune system in poultry; Efeito do balanco entre aminoacidos e a relacao energia/proteina sobre o seu metabolismo: desempenho e composicao corporal em frangos de corte; Modelling energy and amino acid requirements in order to optimise the feeding of commercial broilers.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave; Congresso; Meeting.; Nutrição.; Poultry.; Nutrition.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/440266
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Anais. Infoteca-e
SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE TECNOLOGIA DE PROCESSAMENTO E QUALIDADE DA CARNE DE AVES, 1999, Concórdia..
Recentes avancos do efeito da nutricao no crescimento especifico de componentes da carcaca de frangos de corte; Demanda de produtos nos mercados interno e externo; Relationship between broiler feed withdrawal and carcass microbiological quality; Influence of pre-slaughter events on broiler carcass quality and yields; Sistema de monitoramento para o refile de file de peito e a desossona de coxa de frango; Selection tools for the next decade; Overview of Escherichia coli (E.coli) on poultry; Practical strategies to reduce pathogens in the plant; Conceitos atuais de qualidade em produtos de frango: efeito da nutricao na fase inicial; Effects of gas and electrical stunning methods on meat quality; Atordoamento de aves em atmosfera controlada; Embalagens de...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave; Congresso; Processing; Quality; Meeting.; Carne; Processamento; Qualidade.; Poultry.; Meat.
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/436889
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Antimicrobial susceptibility and pathogenicity of Escherichia coli strains of environmental origin Ciência Rural
Carvalho,Daiane; Finkler,Fabrine; Grassotti,Tiela Trapp; Kunert Filho,Hiran Castagnino; Lima,Francisco Esmaile de Sales; Soares,Beatriz Dugaich; Rossato,Juliana Marzari; Cunha,Augusto César da; Brito,Kelly Cristina Tagliari de; Brito,Benito Guimarães de.
The study aimed to evaluate the antimicrobial susceptibility of 109 samples of Escherichia coli (E. coli) of environmental origin and to characterize these isolates according to the degree of pathogenicity in vivo, verifying a possible relationship between this variable and susceptibility to the active principles tested. The isolates were subjected to disc diffusion test to 14 antibiotics. From 16.5% to 90% of the samples were sensitive; 1 - 28.5% showed intermediate degree of susceptibility and between 9 to 78% of E. coli analyzed were resistant. The highest resistance percentages were seen in the class of quinolones and tetracyclines (>75%), and for sensitivity in the class of amphenicols (68.8%). By inoculating 1- day - old chicks, the isolates...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Escherichia coli; Resistance; Antimicrobials; Pathogenicity; Poultry..
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015000701249
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Controle da contaminação por Salmonela em rações avícolas através da utilização de própolis e álcool etílico. Infoteca-e
MAZZUCO, H.; BARCHIERI JUNIOR, A.; SILVA, R. D. de M. e.
bitstream/item/58547/1/CUsersPiazzonDocuments214.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave; Ration; Contamination.; Contaminação; Salmonella.; Ração; Poultry..
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433748
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Digestible Threonine Levels in the Starter Diet of Broilers Derived from Breeders of Different Ages Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Tanure,CBGS; Santos,JS; Oliveira,EM; Laboissiere,M; Racanicci,AMC; Mc Manus,CM; Café,MB; Stringhini,JH.
ABSTRACT The aim of this study was to evaluate the effect of digestible threonine supplementation in the starter diet on the performance, intestinal parameters, and nutrient metabolism of broilers derived from breeders of different ages. In total, 480 one-day-old Cobb chicks, derived from 38-or 49-week-oldbreeders, were housed in experimental battery cages until 21 days of age and fed four different threonine levels (800, 900, 1,000, or 1,100 mg/kg) in the starter feed. A completely randomized experimental design in a 2x4 factorial arrangement (breeder age x threonine levels) was applied, totaling eight treatments with five replicates of 12 birds each. Broilers from older breeders fed 800 mg digestible threonine/kg of diet presented higher weight gain,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Development; Metabolism; Nutrition; Poultry..
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2015001000031
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Effects of Nutritional Levels on Performance, Carcass Characteristics and Nutrient Digestibility of Sexed Broilers Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Muñoz,JA; Suckeveris,D; Demuner,LF; Saccomani,APO; Silva,AL; Silva,RT; Faria Filho,DE; Faria,DE.
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the effects of dietary nutrient levels on performance, carcass yield, commercial cuts, digestibility and economical viability of broilers from 1 to 42 days of age. During the experiment, 180 COBB 500™ chicks were housed in metal batteries and subjected to a completely randomized design in a 2x3 factorial arrangement, of two sexes and three diets (male, female and mixed), totaling 6 treatments and 6 repetitions of 5 birds each. Data were subjected to statistical analysis and the means were compared using the Tukey test, at 5% probability. The results indicate the effect of sex on performance and commercial cuts, except for breast and thigh fillets, in which males and females showed similar results when...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Economic viability; Metabolizability; Nutrition; Nutritional requirement; Poultry..
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2018000100053
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Internal quality of laying hen eggs fed on protease at different storage and stocking conditions Animal Sciences
Suckeveris, Diana; Muñoz, Julian Andres; Demuner, Leandro Félix; Caetano, Vinícius Camargo; Faria Filho, Daniel Emydgio de; Faria, Douglas Emygdio de.
Effects on diets with reduction of crude protein and methionine + cystine (RCP) and protease supplementation (PRO) for laying hens at different ages and their influence on the internal quality of eggs at different conditions (STO) and storage times (TM) are evaluated. Four hundred and twenty eggs from commercial Hy-Line W36 laying hens collected at 32, 44 and 58 weeks of age were used. Experimental design was completely randomized in a factorial scheme 3 x 2 x 2 x 2: RCP (control, enhancement of one and two times the enzyme protease), PRO (with and without protease), STO (room temperature and refrigerated) and TM (14 and 28 days), with seven replications of one egg per experimental unit. The factorial scheme 3 x 2 x 2 was used at 58 weeks of age, because...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: 5.04.00.00-2; 5.04.03.00-1; 5.04.03.01-0 egg yolk; Egg white; Enzyme; Haugh unit; Nutrition; Poultry..
Ano: 2015 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/27929
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Manejo e produção de poedeiras comerciais. Infoteca-e
MAZZUCO, H.; ROSA, P. S.; PAIVA, D. P. de; JAENISCH, F. R. F.; MOY, J..
Instalacoes; Equipamentos; Modalidades de criacao das aves; Utilizacaode cama para aves criadas em piso; Preparo do aviario no periodo que antecede a chegada das pintainhas; Praticas de manejo no dia da chegadadas pintainhas; Manejo das aves na fase de cria (1-6 semanas); Debicagem; Transferencia das aves para o aviario de cria; Fase de recria (7-18 semanas); Transferencia para aviarios de producao; Fase de producao (19 as 80 semanas); Consideracoes sobre qualidade do arracoamento de poedeiras comerciais; Manejo dos ovos comerciais; Programa de luz; Mudade penas em aves; Biosseguranca; Limpeza das instalacoes para recebimento de lotes novos; Desinfeccao das instalacoes e equipamentos; Vacinacao; Monitora sorologica; Envio de material para o laboratorio;...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Poedeira; Instalacao; Laying hen; Management; Production; Housing; Diseases.; Doença; Manejo; Produção.; Poultry..
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/433213
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PERFORMANCE AND NUTRIENT METABOLIZABILITY IN BROILERS FED DIETS CONTAINING CORN CONTAMINATED WITH FUMONISIN B1 AND ESTERIFIED GLUCOMANNAN Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Oliveira,EM; Tanure,CBGS; Castejon,FV; Castro,RMAD; Rocha,FRT; Carvalho,FB; Andrade,MA; Stringhini,JH.
ABSTRACTAn experiment was conducted to evaluate the performance and nutrient metabolizability of broilers fed diets containing fumonisin B1 (FB1) and an esterified glucomannan (EGM). In total, 420 male broilers were distributed according to a 3 x 2 + 1 factorial arrangement, corresponding to three FB1 exposure times (seven, 21, or 35 days), two dietary glucomannan addition levels (0 or 0.1% EGM), and control diet, totaling seven treatments. The following diets were fed: 1) Control diet, 2) pre-starter diet containing FB1, 3) pre-starter diet containing FB1 and 0.1% EGM, 4) starter diet containing FB1, 5) starter diet containing FB1 and 0.1% EGM, 6) grower diet containing FB1, and 7) grower diet containing FB1 and 0.1% EGM. On d 7, broilers fed FB1...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Adsorbent; Fungi; Grains; Metabolism; Nutrition; Poultry..
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2015000300313
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Sistemas de aquecimento para criação de aves. Infoteca-e
ABREU, P. G. de; ABREU, V. M. N.; PERDOMO, C. C.; BAETA, F. da C..
Considerações básicas; Sistemas de aquecimento; Umidade da cama.
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ave; Instalação; Management; Housing; Heating.; Aquecimento; Criação; Manejo.; Breeding; Poultry..
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/435097
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Sunflower Meal and Supplementation of an Enzyme Complex in Layer Diets Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Araújo,WAG; Albino,LFT; Rostagno,HS; Pessoa,GBS; Cruz,SCS; Lelis,GR; Carneiro,PRO; Vieira,RA.
ABSTRACTThe objective of this experiment was to evaluate the performance of 64- to 79-wk-old laying hens fed diets supplemented with an enzyme complex (EC) and containing increasing sunflower meal (SFM) levels. A total of 384 Hy-Line Brown layers were distributed according to a randomized block design in a 4 × 2 factorial arrangement (four levels of SFM, and inclusion or not of EC), with eight replicates of six birds each unit. The levels of SFM inclusion were 0, 8, 16 and 24%, utilized in two distinct diets. Diets were calculated to meet all the nutritional requirements of birds, except for the nutrients that would be made available by the nutritional matrix of the enzyme complex, with or without utilization of EC. The parameters analyzed were feed intake...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative feedstuffs; Eggs quality; Feed costs; Poultry..
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2015000300363
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